Cykelkampagne: Cykeluge

Skab en cykelugekampagne på din virksomhed

Der findes mange gode grunde til at arbejde med cykelkampagner. Cykling på arbejdspladserne bidrager til mindre CO2-udledning, sundere medarbejdere, vægttab, trivsel og sammenhold blandt kollegerne. I områder med meget trængsel kan det ovenikøbet være tidsbesparende.

En cykeluge er en kampagneuge, hvor din virksomhed sætter fokus på cykling gennem forskellige aktiviteter – eksempelvis afprøvning af cykler, besøg af cykelservice, besøg af supercykelstierne eller foredrag om cykling, træning og sundhed. Dét kan virksomheden gøre alene – eller I kan slå jer sammen med nabovirksomhederne og måske få bedre tilbud fra udbydere af transportløsninger. 

I Moving People har tre virksomheder i Hvidovre lavet en cykeluge. Baseret på erfaringerne herfra, har vi lavet en guide, som kan hjælpe din virksomhed til at lave en cykelugekampagne i din virksomhed – trin-for-trin. Læs mere her (pdf). 

Cykeluge i netværk på Avedøre Holme

I Smart Mobility in Loop City netværket har tre virksomheder gennemført en uge i cyklens tegn. Et af tilbuddene til medarbejderne var at prøve en elcykel til og fra arbejde.

Cykelugen resulterede i at flere efterfølgende har valgt at købe deres egen elcykel til fordel for bilen. Læs mere om cykelugen og de cykelaktiviteter medarbejderne kunne afprøve her.

Find en guide til, hvordan din virksomhed selv kan lave en cykeluge her (pdf)