Projektet Test en Elcykel

Projektet Test en Elcykel

Otte danske kommuner, otte hospitaler i Region Hovedstaden og Gate 21 har i en periode på tre år udlånt elcykler til næsten 1.700 personer, som tidligere kørte i bil til arbejde. Projektet hed Test en Elcykel og gennem gratis udlån elcykler over en periode på tre måneder undersøgte projektet, om det var muligt at skabe nye, sunde og grønne transportvaner blandt medarbejdere og borgere. 

Og deltagerne har vist, at det sagtens kan lade sig gøre at pendle på cykel på de lidt længere distancer, hvis der er hjælp at hente i en elmotor – og kan lade sig gøre at skifte gaspedal ud med reflekspedaler. Projektet blev afsluttet i oktober 2016, og her kan du læse nogle af resultaterne: 

Test en Elcykel har:

  • Fået i alt 1.681 bilpendlere til i tre måneder at vælge elcyklen frem for bilen på to ud af fem pendlerture.
  • Opnået varige ændringer i transportvaner for halvdelen af deltagerne:
    • 50 procent angiver, at de har ændret deres transportvaner et år efter testperioden.
    • 34 procent cykler til arbejde minimum tre dage om ugen et år efter testperioden.
  • Nedbragt CO2-udledning fra pendling med 154 ton i testperioden. De personer, som bliver ved med at cykle, bidrager desuden med en varig CO2-reduktion på 338 ton om året.
  • Vist, at elcyklen har en positiv effekt på medarbejderes og borgeres oplevede sundhed.
  • Bidraget til, at 28 procent efter testperioden har investeret i en ny cykel eller elcykel, mens 27 procent nu cykler på en cykel, de allerede ejer.
  • Udbredt kendskabet til elcyklen som transportmiddel og ændret opfattelsen af, hvor langt du kan cykle på den daglige tur mellem hjem og uddannelses- eller arbejdssted.

Du kan læse mere om projektets resultater og erfaringer i denne folder (pdf).

”Elcyklen er et rigtig godt alternativ til bilen. Og vi har erfaret, at de fleste deltagere også blev begejstrede for at køre på elcykel,”

Pernille Krogh Christensen

CSR-chef i TopDanmark, som deltog i Test en Elcykel.

Mere inspiration fra Test en Elcykel

Læs flere gode råd, få inspiration og cases i folderen ’Sund og aktiv hverdag på en elcykel’ her.