Nyheder

Projektet Moving People lancerer seks anbefalinger, der skal anspore til partnerskaber og nytænkning i transporten. Anbefalinger dannede baggrundstæppe for konferencen Moving People - towards sustainable societies, hvor de blandt andet blev overdraget til transportminister Benny Engelbrecht.
En ny undersøgelse blandt mere end 8.000 medarbejdere i mobilitetsnetværket Moving People viser, at det nytter, når virksomhederne arbejder aktivt med at gøre medarbejdernes pendling mere bæredygtig. I de virksomheder, som har fokus på den grønne transport, har man formået at knække kurven for pendling i bil, mens andelen af bilpendlere er steget markant i de øvrige virksomheder og på vejene generelt.
Traditionelt er det ikke et anliggende for virksomheder at kommunikere om offentlige anlægsarbejder. Men letbanearbejdet er så omfattende og vil have betydning for tilgængeligheden for en række virksomheder langs Ring 3 gennem de næste 5-7 år. Derfor vælger flere virksomheder at hjælpe medarbejdere og kunder med at holde sig opdateret om den aktuelle trængsel.
Sådan vil Fredensborg Rådhus gerne have, at de ansatte siger, om deres arbejdsplads - og sådan er det også hos Agilent Technologies. Derfor er begge arbejdspladser blevet certificeret som Cykelvenlig Arbejdsplads gennem Cyklistforbundet.
Ny kampagne fra projektet Moving People får flere arbejdspladser til at udlåne elcykler til særligt bilister blandt medarbejderne. Tidligere forsøg har vist, at 34 procent cykler minimum tre dage om ugen efter, de har prøvet en elcykel, og at de føler sig sundere.
Det forpligter at have grøn omstilling som kernefokus. Derfor har vi i Gate 21 naturligvis kigget vores transportvaner efter i sømmene. Med udgangspunkt i egne erfaringer vil vi gerne inspirere til, hvad andre virksomheder kan gøre for at skabe bedre mobilitet for medarbejderne.
Forår og sommer er oplagt cykelvejr og derfor også tidspunktet for de store tilbagevendende cykelkampagner. Men hvordan får man medarbejderne til at cykle hele året rundt? Hos MOE er man måske ved at knække koden – mens de ”knækker cancer”.
Fang dagens fantastiske solopgange og -nedgange med en cykeltur til og fra arbejde i den mørke tid, vi går i møde. Det er et af rådene fra Active Consulting til medarbejderne i Agilent Technologies, som arbejder aktivt med at få medarbejderne til at cykle mere. Få flere gode råd – lige til at hænge op i cykelkælderen – i denne artikel.
32 medarbejdere på Furesø Rådhus satte sig i slutningen af august op på cyklen i forbindelse med et event på rådhuset. Det var startskuddet til projektet ’Turbo på cykelpendlerkulturen på Furesø Rådhus’, som skulle få flere medarbejdere til at cykle mere til og fra arbejde.