Cykelpartnerskab 2020

Cykelpartnerskab 2020

I 2020 satte Moving People særligt fokus på at fremme cykling i et nyt cykelpartnerskab. Målet var, at flere skulle indtænke cyklen som transportmiddel til og fra arbejde – og dermed at flere cykler mere, end de gjorde før. Vi så både på cykeltiltag og -kampagner, og på hvordan andre transportmidler sammen med cyklen kunne øge fleksibiliteten og sundheden for medarbejderne.

Cykelpartnerskab 2020 blev udviklet og udbredt sammen med det eksisterende netværk i Moving People og nye virksomheder og kommuner i Region Hovedstaden.

De gode løsninger fandt vi i fællesskab – på tværs af virksomheder, kommunegrænser og ved hjælp af indsigt fra forskellige udbydere og videnspersoner. Det var med til at skabe bedre transportløsninger og sundhed for pendlere i Region Hovedstaden. Og vi ved, det virker, at arbejde med bæredygtig transport – læs mere i nyheden: Det virker, når virksomheder tager medansvar for trængsel og mobilitet.

 

Mangler I inspiration på arbejdspladsen?

Som initiativ under Cykelpartnerskab 2020 har vi samlet en række tiltag, som virksomheder og kommuner kan benytte, når de ønsker at sætte fokus på grøn og sund medarbejdertransport.

Det har vi gjort, fordi det skal være nemt for arbejdspladser at tage ansvar for deres medarbejderes sundhed og trivsel, og samtidig gå forrest i den grønne omstilling.

Gå på opdagelse i oversigten her.

Hvem deltager i Moving People netværket?

Se arbejdspladser her.
Se kommuner her.

Moving People arbejdede med cykling, fordi

16 millioner timer spilder pendlere i Region Hovedstaden i kø om året. I 2035 vil det tal være fordoblet

37%

af medarbejdere, der kører i bil til arbejde, bor mindre end 5 kilometer fra arbejdspladsen.
Hver fjerde bilist drømmer om at cykle mere
cykling til arbejde er lige så effektivt som at gå i motionscentret – og kan være nemmere at passe ind i dagligdagen

Bag Cykelpartnerskab 2020

Cykelpartnerskab 2020 blev udviklet og understøttet af Moving People i samarbejde med Cyklistforbundet og Supercykelstier, og faciliteret af Gate 21. Partnerskabet blev finansieret af Region Hovedstaden og løb fra oktober 2019 til og med december 2020.

Finansieret af