Kom i gang for kommuner

Kom i gang med mobiliteten i jeres kommune

Byernes infrastruktur er helt afgørende for, hvordan vi transporterer os. Hvis byerne er planlagt efter bilens behov, bliver bilen det foretrukne transportvalg. Indtænker kommunen grønne mobilitetsformer i planlægningen af byen, vil det gøre det nemmere for kommunens borgere og pendlere til lokale virksomheder at vælge cykel, tog eller bus i stedet for – eller som supplement til – bilen.

Samtidig viser erfaringer, at det at samarbejde med lokale virksomheder gennem et mobilitetsnetværk og igangsætte initiativer, der kan fremme grønne mobilitetsformer blandt kommunens egne ansatte, kan have stor effekt på både sundhed, økonomi og CO2-udledning.

Derfor giver det mening at arbejde med mobilitetsplanlægning og Mobility Management i en kommunal sammenhæng. Her på siden giver Moving People jeres kommune værktøjer til at komme i gang med arbejdet.

Gør det nemt for borgerne at vælge

At inddrage mobilitet i den fysiske planlægning af byen er en proaktiv tilgang. Strategien er at tænke mulighederne og faciliteterne for grøn mobilitet ind i den kommunale planlægning fra starten og dermed gøre det nemt for borgere og virksomhedernes medarbejdere at vælge grønne transportformer til.

Netop virksomhederne og deres medarbejdere, der dagligt pendler ind og ud af kommunen, kan være et fokusområde i kommunens arbejde med Mobility Management og mobilitetsplaner. Her kan et lokalt mobilitetsnetværk spille en stor rolle – og her på siden kan I finde en vejledning og inspiration til, hvordan I kommer i gang med at oprette et lokalt mobilitetsnetværk.

God fornøjelse med arbejdet med grøn mobilitet.