Superskiftet

Guiden til Superskiftet – af Movia

Det skal være let, smidigt og trygt at skifte mellem cykel og bus, uanset hvor du bor.  Movia har lavet Guiden til Superskiftet, som kan inspirere og hjælpe dig, der arbejder i en kommune, med at etablere og udvikle busstoppesteder med gode forhold for skift mellem cykel og bus. Ud over inspiration kan du i guiden til Superskiftet hente hjælp til at prioritere, hvilke busstoppesteder, der skal anlægges cykelparkering ved – og i hvilket omfang.

Cykelparkering ved busstoppesteder forbedrer rejseoplevelsen

Movias busser betjener over 14.000 stoppesteder i forskellige geografiske områder – på landet og i byerne. Ved mange stoppesteder er der allerede gode forhold for cyklister. Men for ofte er det op til cyklisten selv at finde et sted at sætte sin cykel. Det giver rod ved stoppestedet – til gene for både buspassagerer og beboere i området.

Bedre cykelparkering giver passagerne en oplevelse af, at det er nemt at skifte mellem cykel og bus. De, der allerede kombinerer cykel og bus, får et løft i kvaliteten af deres rejse. Samtidig er de velordnede forhold, hvor man trygt kan efterlade sin cykel dagen igennem, med til at tiltrække nye cyklister til gavn for både busøkonomien og miljøet.

Styr på cyklerne skaber attraktive lokalområder

Der er flere positive effekter af at etablere cykelparkering ved stoppestederne. Styr på cyklerne er med til at skabe mere attraktive lokalområder og betyder samtidig at vedligehold af både stoppested og området omkring lettes, da der ikke længere flyder med cykler.

Udgiver: Movia
Fotos: Movia og Furesø Kommune

Før og efter

Opgradering af stoppested ved Store Magleby, Dragør. Et eksempel fra Movias Guide til Superskiftet.
Se billede herunder. Klik på billedet for at se det i større format.