Resultater

Resultater

Gennem projektets forløb har vi i Cykelpartnerskab 2020 samarbejdet med mange forskellige aktører, som alle ønskede at arbejde med mobilitet på arbejdspladsen. Resultaterne fra projektet kan bruges til at inspirere andre arbejdspladser, som også ønsker at sætte fokus på grøn, sund og effektiv medarbejdertransport.

Nedenfor vises nogle af de vigtigste resultater, som er udsprunget af Cykelpartnerskabet 2020.

 

Udbyderoversigten

Som initiativ under Cykelpartnerskab 2020 samlede vi en række tiltag, som virksomheder og kommuner kan benytte, når de ønsker at sætte fokus på grøn og sund medarbejdertransport.

Det har vi gjort, fordi det skal være nemt for arbejdspladser at tage ansvar for deres medarbejderes sundhed og trivsel, og samtidig gå forrest i den grønne omstilling.

Gå på opdagelse i oversigten her.

Skattepjece

Vi oplevede i Moving People netværket, som består af mere end 100 virksomheder og kommuner, at mange gerne vil hjælpe medarbejderne til at hoppe på cyklen lidt oftere, men kringlede skatteregler kan ofte være en barriere for at gå i gang. Derfor samlede Moving People information om beskatningsregler ved cykelinitiativer i en pjece.

Hent skattepjecen eller læs på siden her.

Test en elcykel

I 2020 havde Moving People fokus på at få flere virksomheder til at få øjnene op for cykling som transportmiddel. Trods nedlukninger og restriktioner blev projektet en succes og 12 virksomheder testede elcykler.

I de 12 virksomheder prøvede 120 medarbejdere elcyklerne for at se, om den kunne være et alternativ til deres normale transportform. De 120 medarbejdere blev en måned efter testen spurgt, om de havde ændret vaner og købt en elcykel. 11 procent havde erhvervet sig en elcykel – og 66 procent overvejede det stadig.

Coloplast var en af de virksomheder, som lod ti medarbejdere teste elcykler i fire uger i maj 2020. Her var testen en stor succes blandt medarbejderne – og fire ud af ti havde allerede en måned efter testen købt en elcykel. Og endnu fire medarbejdere overvejede det.

Læs mere om resultaterne fra kampagnen her

Bag Cykelpartnerskab 2020

Cykelpartnerskab 2020 blev udviklet og understøttet af Moving People i samarbejde med Cyklistforbundet og Supercykelstier, og faciliteret af Gate 21. Partnerskabet blev finansieret af Region Hovedstaden og løb fra oktober 2019 til og med december 2020.

Finansieret af