Virksomheder tester elcykler med stor succes trods pandemi

Virksomheder tester elcykler med stor succes trods pandemi

I 2020 testede medarbejdere i 12 virksomheder elcykler, og rigtig mange blev glade for at hoppe på elcyklen. Hos virksomheden Coloplast købte fire ud af ti medarbejdere en elcykel efterfølgende – samlet set købte mere end 10 procent en elcykel.

Foto: Coloplast

af | 16. marts - 2021 | Bæredygtig Mobilitet

Kan vi engagere virksomheder til fokus på mere cykling under en corona-nedlukning? Dét var en af bekymringerne i projektet Cykelpartnerskab 2020, der skulle engagere virksomhedsnetværket i Moving People til mere cykling blandt medarbejderne. Men det skulle vise sig ikke at holde stik:

”I løbet af 2020 var der 12 virksomheder, der gerne ville tilbyde de medarbejdere, der skulle møde ind på arbejde, at teste elcykler. Det blev pludselig en mulighed for virksomhederne ikke kun at tilbyde et alternativ til bilen, men også til den offentlige transport,” fortæller Charlotte Hauerslev, seniorprojektleder for Moving People.

 

Ny cykel til 11 procent – flere overvejer

I de 12 virksomheder prøvede 120 medarbejdere elcyklerne for at se, om den kunne være et alternativ til deres normale transportform. De 120 medarbejdere blev en måned efter testen spurgt, om de havde ændret vaner og købt en elcykel. 11 procent havde erhvervet sig en elcykel – og 66 procent overvejede det stadig.

”Blot en måned efter testen havde mere end ti procent købt en elcykel. Det, synes vi, er ret flot. Vi ved fra vores tidligere test af elcykler, hvor vi spurgte et år efter testen, at op mod en tredjedel køber en ny cykel. Så jeg er ret overbevist om, at en stor del af de 66 procent også vil investere i en elcykel. Det er jo en noget større investering end en almindelig cykel, så det kræver lidt flere overvejelser,” siger Charlotte Hauerslev.

 

Hos Coloplast købte fire ud af ti en elcykel

Coloplast var en af de virksomheder, som lod ti medarbejdere teste elcykler i fire uger i maj 2020. Her var testen en stor succes blandt medarbejderne – og fire ud af ti havde allerede en måned efter testen købt en elcykel. Og endnu fire medarbejdere overvejede det.

”Flere medarbejdere opdagede, at modvinden på cykelstien og turen op ad bakke ikke er så hård med en elcykel – og fordelen er, at de ikke dukker svedige op på arbejdspladsen,” siger Liselotte Zedeler, der er Health And Safety Specialist hos Coloplast.

Hun forklarer, at Coloplast også tidligere har testet elcykler med succes blandt medarbejderne – og at årsagen til, at de som arbejdsplads iværksætter sådan et initiativ, er, at de har et stort fokus på medarbejdernes sundhed og bæredygtig transport.

”I 2020 handlede det også om at hjælpe medarbejderne til et alternativ til den offentlige transport på grund af Corona. Og vi opstillede nogle kriterier om, at de medarbejdere, der kunne få lov at prøve elcyklerne, minimum skulle ind på arbejdspladsen to dage om ugen under nedlukningen og have mindst fem kilometer på arbejde,” siger Liselotte Zedeler.

På trods af Corona-nedlukning var Interessen for at låne elcykler større end de ti heldige, der fik lov at teste. Liselotte Zedeler mener da også, at der blandt medarbejderne er en forventning om, at initiativet bliver et tilbud til medarbejderne igen i år, og derfor vil Coloplast se ind i mulighederne for at teste elcykler på arbejdspladsen igen i 2021.

 

Sådan foregik udlånet af elcykler

Virksomhederne lånte ti elcykler af Fri Bikeshop i Glostrup i en fire-ugers periode for 12.500 kroner. Herefter blev cyklerne lånt ud til medarbejderne. Ud over Fri Bikeshop tilbyder Two Wheel Company også virksomheder at teste elcykler.

Ønsker din virksomhed at teste elcykler eller at arbejde med cykelfremme, kan du finde løsninger på Moving Peoples udbyderoversigt.

Salget af elcykler steg i 2020

Det kan godt være, at vi kommer til at huske 2020 for noget helt andet, men det var altså også året, hvor salget af elcykler steg voldsomt.

Læs mere om salget af elcykler her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Smart teknologi giver forsinkede busser et forspring

Læs mere her

Gate 21 er klar til at hjælpe Østdanmark fra plan til handling i Klimaalliancen

Læs mere her

Kommune med mobilitetsknudepunkt søges til projekt

Læs mere her

 

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Smart teknologi giver forsinkede busser et forspring

Læs mere her

Gate 21 er klar til at hjælpe Østdanmark fra plan til handling i Klimaalliancen

Læs mere her

Kommune med mobilitetsknudepunkt søges til projekt

Læs mere her