Cykelfaciliteter

Cykelfaciliteter

De rette cykelfaciliteter forkæler arbejdspladsens cyklister og kan have stor betydning for om medarbejderne cykler på arbejde. En transportundersøgelse blandt 25 private og offentlige virksomheders medarbejdere langs ring 3 i København viser, at 36 procent af medarbejderne ville cykle mere på arbejde, hvis der var en cykelservice på arbejdspladsen.

Bedre faciliteter fremmer cykling

Derudover angiver 28 procent, at bedre bade- og omklædningsforhold kunne få dem til at cykler mere mens 25 procent svarede at overdækket cykelparkering kan få dem til at vælge cyklen til (kilde: loop city rapport). Faciliteterne på arbejdspladsen spiller derfor en rolle i om medarbejderne vælger at trampe i pedalerne til arbejde. Hvis cykelfaciliteterne ikke er i orden, er det ofte det første medarbejderne nævner som tiltag, der kunne få dem til at cykle mere.

Rambøll har forbedret deres cykelfaciliteter

Hos Rambøll har ledelsen siden deres flytning til Ørestaden i 2010 haft fokus på at forbedre cykelfaciliteterne for deres medarbejdere. Virksomheden tilbyder som et personalegode;

  • en aflåst cykelkælder
  • kompressor med luft
  • cykelvask
  • ’Gør-det-selv’ cykelværksted
  • skotørrer med ventilation
  • skabe med varme og ventilation
  • og brusekabiner samt omklædningsrum

Siden flytningen har virksomheden målt en stigning på 50 procent i antallet af medarbejdere, der benytter cyklen på en del af deres tur til arbejde.

”Gode cykelfaciliteter understøtter Rambølls Corporate Responsibility-politik i forhold til at reducere CO2-udledning gennem vores transportvaner. Men for os medarbejdere er det de gode fysiske rammer, der virkelig gør en forskel i hverdagen. Og så er det jo rigtig fint, når de to ting kan gå hånd i hånd,” siger Michael Schad, marketingsdirektør til cyklistforbundet. Læs mere her.

Serviceordninger

Som virksomhed er der en række tiltage som kan gennemføres for at forbedre områdets cykelfaciliteter. En af mulighederne er en serviceordning, hvor medarbejderne kan få repareret deres cykler i arbejdstiden. Læs mere om serviceordninger her.

Det kan også være tale om et mere simpelt ”gør-det-selv” værksted, hvor medarbejderne selv kan lappe eller pumpe cyklen.

En cykelvenlig arbejdsplads

Vil din virksomhed være en cykelvenlig arbejdsplads? Cyklistforbundet har udviklet et certifikat til de virksomheder, som gør en ekstra indsats til at få deres medarbejdere til at cykle. Herunder gælder blandt andet gode cykelfaciliteter og at motivere til deltagelse i cykelkampagner. Læs mere her: http://www.cyklistforbundet.dk/Cykelvenlig-arbejdsplads

Læs om cykelfaciliteter

Klik på billederne for at se plakaterne med cykelfaciliteter i stor størrelse