Udlån af elcykler

Gode råd om udlån af elcykler

Har jeres virksomhed fået blod på tanden og vil udlåne elcykler i test perioder til jeres medarbejdere? Så kan I her finde en række gode råd og overvejelser I kan gøre jer. I kan også læse mere i folderen til højre.

Kortlæg medarbejdernes behov i virksomheden

Dan et overblik over medarbejdernes nuværende transportvaner og behov. Det kan eksempelvis gøres gennem en transportundersøgelse. Læs mere om transportundersøgelser her.

Projektledelse

Gør jer klart fra starten, hvordan I vil organisere udlånet, hvor mange ressourcer der skal afsættes, og hvordan I vil evaluere effekter af udlånet.

Hverve medarbejdere

Læg en plan for, hvordan I hverver medarbejdene og gør løbende medarbejderne opmærksom på muligheden for at låne elcykler. Medarbejderne bør ved deltagelse svare på, hvorfor de er motiverede til at prøve en elcykel, og hvor langt de har til arbejde. Husk at indgå en aftale med medarbejderen om, hvor mange dage de vil cykle, så elcyklen ikke står stille, mens andre venter på at prøve.

Kampagne og kommunikation

Tilrettelæg kommunikationen efter deltagernes motivation. Nogle medarbejdere cykler for at tabe sig, og her vil et sundhedstjek før og efter være en god ide. Andre cykler for at konkurrere med kollegaerne eller for at være med i et fællesskab. En kampagne på virksomheden må gerne tale til de forskellige målgrupper.

Forebyg ulykker

Elcyklen ligner ofte en almindelig cykel, og derfor kan det være svært for andre trafikanter at vurdere cyklens fart. Det kan være en god ide at udlåne cykelveste til medarbejderne for at skabe mere synlighed i trafikken. Samtidig er elcyklen et nyt transportmiddel for mange medarbejdere, og en introduktionsdag eller en folder med gode råd til at elcykle kan øge sikkerheden i trafikken.

Cykel og cykelservice

En god serviceordning med en cykelforhandler er vigtigt, så medarbejderne ikke bliver bremset af tekniske problemer. Samtidig sparer det virksomheden for unødigt besvær. Overvej at udlåne forskellige typer elcykler og tilbehør, som passer til medarbejdernes daglige behov. Det kan være muligheden for et barnesæde eller en indkøbskurv.

”Elcyklen er et rigtig godt alternativ til bilen. Og vi har erfaret, at de fleste deltagere også blev begejstrede for at køre på elcykel,”

Pernille Krogh Christensen

CSR-chef i TopDanmark,, som deltog i Test en Elcykel.

Mere inspiration fra Test en Elcykel

Læs flere gode råd, få inspiration og cases i folderen ’Sund og aktiv hverdag på en elcykel’ her.