Parkering til elbiler

Parkering til elbiler

Som virksomhed kan du motivere medarbejderne til at skifte benzinbilen ud med en elbil ved at skabe særligt gode parkeringsforhold for el-bilister. Det kan du gøre ved at øremærke parkeringspladser til elbiler med lademulighed. På den måde er medarbejdere og eventuelt gæster sikret en opladet bil, når de skal hjem. Og det bliver nemmere at skifte til en firmabil eller privat bil, som kører på el, hvis man er sikret både parkeringsplads og opladning i arbejdstiden.

Hvis man som virksomhed vil sætte ladere op, er der forskellige muligheder og løsninger. Ved nogle løsninger betaler virksomheden for medarbejdernes strøm og ved andre løsninger betaler medarbejderen selv for strømmen via deres abonnement.
Der er fire store operatører på markedet, som forhandler ladestandere:

Clever

CleanCharge

E.on

Tesla

Etablere el-ladestander

Man kan få forskellige ladere med forskellig kapacitet, ladehastighed og pris.

Hvis en el-lader på en virksomhed skal kunne oplade en bil på en til to timer og derved kunne lade flere biler om dagen, kræver det en lader med mere kapacitet end den, som typisk sidder i private boliger. Ud over prisen på ladestanderen, skal man tage højde for, at der måske skal trækkes strøm hen til standeren. Det er ofte dyrere end selve laderen afhængigt af, hvor langt strømmen skal trækkes.

Laderen kan hænge på en væg eller på en stander. Standeren skal stå på et fundament, som også skal etableres. Hertil kommer, at man skal være sikker på, at der er strøm nok i nettet til at kunne trække en eller flere ladere. Ellers skal der etableres mere strøm i systemet. Herudover skal systemet være dimensioneret til at kunne klare belastningen, der sker via opladning. Der er altså flere elementer, som skal tages i betragtning, når en virksomhed skal sætte en ladestander op.

Tilladelse

Sætter en virksomhed en ladestander op på virksomhedens egen parkeringsplads, kræver det ikke tilladelse.

Vil virksomheden sætte en ladestander op på en offentlig vej eller parkeringsplads, kræver det tilladelse. Denne ladestander kan også bruges af andre end virksomhedens personale og gæster.

Gate 21 har opsat el-ladestandere

Gate 21 har opsat to el-ladestandere uden for organisationens bygning.

Ladestanderne står på offentlig grund, og derfor har Gate 21 søgt om tilladelse til opsætningen hos Albertslund Kommune.

Til gengæld kan både medarbejdere, gæster og borgere nu få ladet deres el-bil op ved Gate 21’s ladestandere.