Delebiler

Delebiler som en del af erhvervskørslen

For at spare på omkostninger til firmabiler og kørselsgodtgørelse kan jeres virksomhed tilbyde erhvervskørsel i delebiler. Delebilerne kan skabe fleksibilitet i medarbejdernes daglige transport, da det bliver muligt at lade den private bil stå hjemme. En undersøgelse i virksomheder i hovedstadsområdet viser nemlig, at næsten halvdelen af medarbejderne, der foretager kørsel i arbejdstiden, bruger privat bil.

Hvad er en delebil?

Delebiler er udlejningsbiler, hvor medarbejderne eller virksomheden ikke ejer bilen, men i princippet har ubegrænset adgang til en bil. Virksomheden betaler kun for de kilometer, medarbejderne kører, og den tid, de har rådighed over bilen. Benzin, forsikring og vedligehold er inkluderet i prisen. Besvær med reparationer og værkstedsbesøg samt udgifter til kørselsgodtgørelse slipper virksomheden for.

Der findes flere forskellige delebilskoncepter, som kan være relevante for en virksomhed.

Bybiler

Bybiler er delebiler som ikke har en fast parkeringsplads og som ofte fungerer indenfor en bygrænse. Udbydere som Drive Now og GreenMobility er delebilsudbydere i Københavnsområdet. Brugeren kan her hente en bil i lokalområdet og stille den, hvor han eller hun vil inden for samme område efter turen.

Hos GreenMobility er alle delebilerne elbiler. Hos Drive Now findes både elbiler og benzinbiler. Elbilernes rækkevidde er på 150 kilometer per opladning og kan derfor bruges til mange erhvervsture på jeres virksomhed. Begge udbydere tilbyder specielle ordninger til virksomheder.

Delebiler med en fast plads

En anden form for delebiler er ordninger, hvor bilen skal afleveres tilbage på en fast parkeringsplads. Her tilbyder udbyderen LetsGo mange forskellige typer af biler, som kan passe til forskellige formål.

Virksomheder har mulighed for at få oprettet en fast delebilsparkeringsplads i lokalområdet og benytte det allerede etablerede bookingsystem hos udbyderen. Virksomheden kan vælge mellem at dele bilerne med andre, have fortrinsret på bilerne i arbejdstiden eller at bilerne udelukkende må anvendes af virksomheden.

Brug firmabilerne som delebiler

Udover delebiler med fast plads og bybiler er der også andre delebilsløsninger på markedet. ALD Automotive tilbyder eksempelvis en digital delebilsplatform til virksomheder, der leaser biler hos dem. Med platformen optimeres udnyttelsen af firmabilerne ved, at bilerne deles i arbejdstiden og medarbejderen får mulighed for at bruge dem privat.

Find inspiration

I Moving Peoples udbyderoversigt har vi samlet en række forskellige udbydere, som tilbyder tiltag, der fremmer en mere effektiv og grøn erhvervskørsel på arbejdspladsen. Både udbydere af dele- og bybiler og andre løsninger som samkørsel og alternative transportformer findes i oversigten.

Find delebilsløsninger

Klik på billedet for at se delebilsplakaten i stor størrelse