Cykelkampagne: Test en Elcykel

Test en elcykel på arbejdspladsen

Elcykler kan dække flere transportbehov end almindelige cykler, men de er ofte dyrere at anskaffe. Derfor ved mange ikke, hvordan elcyklen kan passe ind i deres hverdag. Giv derfor jeres medarbejdere mulighed for at lade bilen stå og prøve at cykle til og fra arbejde på en elcykel. Som virksomhed har man muligheden for at lave en kampagne på arbejdspladsen, hvor medarbejdere får muligheden for at skifte bilen ud med en elcykel for en periode. Læs mere om hvordan kommer i gang med at teste elcykler på arbejdspladsen her

Flere forhandlere tilbyder udlån og test af elcykler til virksomheder blandt andet Fri BikeShop og Two Wheel Company. Se flere forhandlere i vores udbyderoversigt. Herved kan I give jeres medarbejdere mulighed for at teste elcyklens muligheder. 

Og hvorfor så give medarbejderne den mulighed? Flere forsøg har vist, at når man først har prøvet at pendle på en elcykel, så forsvinder mange af de barrierer, som vi mennesker har for at ændre vores daglige vaner om transport – og det bliver pludselig meget nemmere at lade bilen stå hjemme nogle dage om ugen eller helt at droppe den.

Og det er der mange fordele ved – både for medarbejderen og for jeres virksomhed. Det gavner nemlig både sundheden, klimaet, trængslen og kan reducere det areal, din virksomhed skal bruge på P-pladser. 

Bliv inspireret af andre elcykel kampagner på vores side her. 

Resultater af Test en Elcykel i 2020 

I 2020 havde Moving People fokus på at få flere virksomheder til at få øjnene op for cykling som transportmiddel. Trods nedlukninger og restriktioner blev projektet en succes og 12 virksomheder testede elcykler. 

”I løbet af 2020 var der 12 virksomheder, der gerne ville tilbyde de medarbejdere, der skulle møde ind på arbejde, at teste elcykler. Det blev pludselig en mulighed for virksomhederne ikke kun at tilbyde et alternativ til bilen, men også til den offentlige transport,” fortæller Charlotte Hauerslev, seniorprojektleder for Moving People.

Coloplast var en af de virksomheder, som lod ti medarbejdere teste elcykler i fire uger i maj 2020. Her var testen en stor succes blandt medarbejderne – og fire ud af ti havde allerede en måned efter testen købt en elcykel. Og endnu fire medarbejdere overvejede det.

Læs mere om resultaterne fra kampagnen her. 

 

Ny pjece giver indblik i skatteregler ved cykelfremme 

Mange virksomheder vil gerne hjælpe medarbejderne til at hoppe på cyklen lidt oftere, men kringlede skatteregler kan ofte være en barriere for at gå i gang. Derfor har Moving People samlet information om beskatningsregler ved cykelinitiativer i en ny pjece.

Hent skattepjecen her