Cykelservice

Cykelservice

Som virksomhed kan man støtte op om cykling i arbejdstiden og til pendling ved at tilbyde medarbejderne at få serviceret deres cykel, mens de er på arbejde.

Virksomheden kan indgå en aftale om cykelservice på arbejdspladsen med den lokale cykelforhandler eller med et mobilt værksted. Flere cykelmekanikere har mobile værksteder og tilbyder at komme ud på arbejdspladsen og servicere medarbejdernes cykler i arbejdstiden. Som medarbejder kan det være en ekstra motivation at cykle, hvis man kan få lavet sin cykel, imens man arbejder, frem for at skulle gå hen til cykelhandleren eller selv bakse med en flad cykel.

Motiver til mere cykling med årligt cykeleftersyn

Som ekstra motivation kan virksomheden vælge at betale en årligt service el.lign. af medarbejderens egen cykel. Herudover er det muligt at få serviceret virksomhedens egne cykler, så de altid er i top, når medarbejderen skal ud at køre på dem.

Der er en række mekanikere, som tilbyder mobile værksteder. Find dem i Moving Peoples udbyderoversigt her.

Cykelservice fremmer cykling til arbejde
En transportundersøgelse blandt 25 private og offentlige virksomheders medarbejdere langs ring 3 i København viser at 36 procent af medarbejderne ville cykle mere på arbejde, hvis der var en cykelservice på arbejdspladsen(kilde: loop city rapport).