Dialogkort

Dialogkort

Som inspiration til jeres snakke om transport kan I blandt andet bruge dialogkort om transport, som sætter fokus på, hvordan I transporterer jer i arbejdstiden på din virksomhed.

Kan det gøres mere smart og bæredygtigt? Og kan I derved opnå reduktion af tidsforbrug, udgifter og CO2-udslip fra medarbejdernes transport og fremme organisationens mobilitet? Kortene kan bruges i forbindelse med, at virksomheden udarbejder transport- og rejsepolitik eller -retningslinier.
Dialogkortene er udviklet af Region Gävleborg i Sverige og videreudviklet og oversat i forbindelse med projektet Formel M.

Fem dialogkort med hvert et tema

Sættet indeholder fem dialogkort, som kan give idéer til smarte og bæredygtige transporttiltag samt input til en politik for medarbejdernes kørsel i arbejdstiden. Hvert kort arbejder ud fra et tema:

1. Kørsel i bil
2. Kørsel i taxi
3. Kørsel på cykel
4. Kørsel med bus/tog
5. Rejsefri møder.

Find dialogkortene her.
Find vejledning til brug af dialogkortene her.

Dialogkort brugt i Ballerup Kommune

Ballerup Kommune har i forbindelse med mobilitetsprojektet Formel M brugt dialogkortene til at inddrage medarbejderne i at udarbejde en fælles guide omkring transport i arbejdstiden.

Guiden blev senere brugt som et sæt af fælles guidelines for, på hvilke afstande det var oplagt at bruge forskellige transportmidler.