Vinderfilm nedbryder fordomme om samkørsel

Vinderfilm nedbryder fordomme om samkørsel

En konkurrence blandt studerende på Copenhagen Business Academy har givet 16 flotte bud på, hvordan vi kan skabe opmærksomhed om samkørsel. Vinderfilmen fokuserer med humor på at punktere vores fordomme om at køre sammen.

Video af: Caroline Schultz Fabricius, Ludwig Koch, Mia Krogsgaard Rasmussen og Rasmus Ackey Wolf.

af | 16. marts - 2021 | Bæredygtig Mobilitet

’Pling’. Den velkendte lyd fra en sms. Sådan starter vinderfilmen i en filmkonkurrence, der skal få flere til at køre sammen. Konkurrencen inviterede mere end 50 studerende på Multimediedesign-uddannelsen på Copenhagen Business Academy til at deltage.

”Med et pling og en besked på mobilen ser vi, hvor nemt det er at komme i gang med samkørsel. Filmen afvæbner vores fordomme og betænkeligheder ved, hvem vi skal køre med,” sagde programleder for Bæredygtig Mobilitet i Gate 21, Anna Thormann Boesen om vinderfilmen ved den virtuelle offentliggørelse af vinderne fredag den 12. marts 2021. Hun er en del af det dommerpanel, der har vurderet de 16 film i konkurrencen. Filmene, der er en del af et undervisningsforløb, er prototyper på, hvordan en endelig film kunne se ud.

Se vinderfilmen ’Fordomme vs Realitet’ her.

Filmen er lavet af: Caroline Schultz Fabricius, Ludwig Koch,
Mia Krogsgaard Rasmussen og Rasmus Ackey Wolf.

”Filmen illustrerer den svære første gang, vi kører sammen. Og det er netop dét, vi gerne vil adressere i vores kampagne senere på året,” siger Anna Thormann Boesen med henvisning til, at filmkonkurrencen taler ind i større, planlagt samkørselskampagne i efteråret 2021.

Læs mere om samkørselskampagnen med flere aktører senere på året her.

 

Konkurrence gav værdi til alle partnere

Der var naturligvis begejstring i vindergruppen, men også stor refleksion over det udbytte de studerende havde fået ud af opgaven:

”Det fedeste var, at vi fik lov til at samarbejde med en virksomhed og selv lave en filmproduktion. Vi gik hurtigt i gang med at planlægge filmen, lave manuskript, finde lokation og rekvisitter. På selve dagen, hvor vi optog, gik det hele op i en højere enhed – og der kom nye ideer til,” fortæller Caroline Schultz Fabricius, medskaber af vinderfilmen og studerende på Multimediedesign på Copenhagen Business Academy – og hun fortsætter:

”Gennem et spørgeskema, vi sendte til alle vi kendte, fandt vi ud af, at der er mange fordomme om samkørsel med kollegaer. Det ville vi gerne illustrere på en humoristisk måde. For os var det en kæmpefornøjelse – og at vinde var et ekstra plus.”

De 16 film med tilhørende konceptbeskrivelser har givet værdifulde input til processen om den kommende samkørselskampagne. Filmene var fulde af kreativitet og gode forslag, ligesom flere af dem viser den ånd og fællesskabsfølelse, der er ved at køre sammen. Dommerpanelet var imponerede over den grundige tilgang, de studerende har brugt med interviews og afprøvning af koncepter.

”Det har været en fornøjelse at se de gode, kreative film og være med til at vurdere dem. Hele forløbet omkring konkurrencen har været godt planlagt. Jeg har allerede vist vinderfilmene til stor inspiration for mine kollegaer på et afdelingsmøde i regionsgården,” fortæller Morten Heile Hass, konsulent i Mobilitet og Uddannelse i Region Hovedstaden og en del af dommerpanelet.

Se andenpladsen ‘Mandag Morgen’ her.

Filmen er lavet af: Christian Paul Læby Cunningham,
Zeynep Karagöz,Ann-Cathrine Olsen og Sarah Victoria Sundberg.

 

Se andenpladsen ’Fællesleg’ her.

Filmen er lavet af: Owais Afshin Dashti, Fie Probst Jensen,
Maja Gersholm Larsen og Daniel João Jensen M P da Silva.

Konkurrencen, der blev en integreret del af et undervisningsforløb på Copenhagen Business Academy, er udarbejdet i samarbejde mellem Gate 21 og Region Hovedstaden i projektet Mobilitet på Tværs, som er støttet af Interreg ØKS. De studerende fik en faglig feedback på deres opgave af underviserne på Copenhagen Business Academy. Vinderfilmen blev præmieret med 10.000 kroner til deling i gruppen, og de to andenpladser vandt hver 2.000 kroner.

Dommerpanelet bestod af:

  • Morten Heile Hass, mobilitetskonsulent, Region Hovedstaden
  • Sofia Pitt Boserup, senior kommunikationskonsulent, Gubra
  • Michael Vitus, kommunikationskonsulent, Gladsaxe Kommune
  • Tina Wexøe Ertbjerg, trafikplanlægger, Ballerup Kommune.
  • Anna Thormann Boesen, programleder Bæredygtig Mobilitet, Gate 21

Mobilitet på Tværs er støttet af:

 

 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Gate 21 er klar til at hjælpe Østdanmark fra plan til handling i Klimaalliancen

Læs mere her

Kommune med mobilitetsknudepunkt søges til projekt

Læs mere her

Åbent brev: Skatteregler spænder ben for, at flere bruger cyklen

Læs mere her

 

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Gate 21 er klar til at hjælpe Østdanmark fra plan til handling i Klimaalliancen

Læs mere her

Kommune med mobilitetsknudepunkt søges til projekt

Læs mere her

Åbent brev: Skatteregler spænder ben for, at flere bruger cyklen

Læs mere her