Spil dig til arbejdspladsens næste mobilitetstiltag

Spil dig til arbejdspladsens næste mobilitetstiltag

Nu kan du sammen med dine kollegaer spille jer til en mobilitetsplan for arbejdspladsen. Et nyt mobilitetsspil udviklet af COWI giver nemlig en hjælpende hånd til aktivt at planlægge mobiliteten. Brætspillet, der er et dialog- og prioriteringsværktøj, hjælper dig med at pege på arbejdspladsens handlemuligheder indenfor mobilitet. 

Foto: COWI

af | 28. maj - 2021 | Ikke-kategoriseret

Mobilitetsspillet er oprindeligt udviklet til kommuner, hvor spillet har bidraget til at få kortlagt kommunernes fokuspunkter og lavet konkrete handleplaner for fremtidens mobilitet i byerne. Nu har COWI skræddersyet spillets indsatser til at passe til virksomheder. Spillet skal give virksomheder et indblik i de mange gevinster, der er at hente i aktivt at arbejde med at planlægge mobiliteten – som eksempelvis:

  • Mindre spildtid i trafikken, som kan give højere produktivitet
  • Flere på cyklen, som fremmer sundhed, reducerer sygedage og sparer udgifter til at etablere p-pladser
  • Tiltrække og fastholde medarbejdere gennem tilbud om bedre, billigere og hurtigere transport
  • Optimere transporten for at reducere CO2-udledning og styrke en grøn profil

Hos virksomheden Bosch i Ballerup har de afprøvet spillet. Karin Luths, Head of Controlling and Facility Management, Nordic Region fortæller:

”Vi har brug for at inddrage vores medarbejdere i arbejdet med bæredygtighed og transportvaner – det er trods alt dem, vi gerne vil have til at gøre noget andet, end de plejer. Det har vi blandt andet brugt Mobilitetsspillet til, og det fungerede rigtig godt. Mange af indsatserne kender vi jo godt til, men spillet sikrede, at vi også fik øjnene op for alle de virkemidler, vi ikke lige kendte til og sammenspillet imellem dem. Det gav anledning til en masse værdifulde drøftelser, og det blev tydeligt for os, hvor vi skal sætte ind for at gøre en forskel.”

Læs mere om Mobilitetsspillet her.

 

Om Mobilitetsspillet

Mobilitetsspillet er et dialog- og prioriteringsværktøj i form af et brætspil, som COWI tager med ud til virksomheder, der ønsker en hjælpende hånd til at få konkretiseret virksomhedens handlemuligheder indenfor mobilitetsplanlægning.

Spillet spilles i grupper af 4 personer, som skal igennem 3 faser af prioritering og argumentation for, hvilke mobilitetsindsatser de finder vigtigst. I spillets sidste fase ender gruppen ud med 8 indsatser, der er blevet valgt i fællesskab via dialog, og som der nu kan arbejdes videre på i forbindelse med en konkret handleplan.  

Kilde: COWI

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om :

 

Flere nyheder om :