Også borgere i Tårnby Kommune har brug for en sidemakker
Nov 25, 2021
Også borgere i Tårnby Kommune har brug for en sidemakker
Tårnby Kommune er en af de 15 kommuner, der har valgt at deltage i Moving People kampagnen ’Alle har brug for en sidemakker’ i november måned. Gennem kampagnen opfordrer kommunen borgerne til at køre sammen.


Foto: Tårnby Kommune
De 43.000 borgere i Tårnby Kommune vil i løbet af november støde på Gøg og Gokke i gadebilledet, eller når de går på kommunens bibliotek. Dët gør de, fordi kommunen er den del af Moving People’s samkørselskampagne ’Alle har brug for en sidemakker’, der har det ikoniske makkerpar på plakaten – ligesom Batman og Robin også er det.
”Lige efter kommunalvalget kommer vi til at køre kampagnen på kommunens hjemmeside med fire temaartikler om eksempelvis kampagnen og samkørsels app’en Ta’ med. Derudover bruger vi Facebook, og vi har hængt kampagnens plakater op i rådhushallen, på bibliotekerne og i Kulturhuset Kastrup Bio, ligesom vi kommer til at bruge 12 skiltestandere rundt omkring i kommunen,” fortæller projektassistent Nicolai Krømmelbein fra Tårnby Kommune om kommunens brug af kampagnematerialerne.
Samkørsel kan være med til at bekæmpe trængsel og CO2-udledning
For Tårnby Kommune giver det god mening at fremme samkørsel, da det kan være med til at bekæmpe parkeringsproblemer, trængsel, CO2-udledning og forurening. Derfor har kommunen også indgået en samarbejdsaftale med FDM, så det bliver nemt for borgerne at finde et samkørselsmatch. Aftalen er gratis for kommunen, men de stiller ressourcer til rådighed med at udbrede kendskabet til app’en og til samkørsel.
Samkørselskampagnen falder godt i tråd med kommunens øvrige arbejde som klimakommune. Tårnby blev klimakommune i 2010, hvor de indgik en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at udlede to procent mindre CO2 hvert år. Det har blandt andet betydet, at kommunen har arbejdet med: energivenlig LED gadebelysning og belysning i kommunens bygninger, ændret måden at opvarme bygninger på – eksempelvis fra elvarme til varmepumpe og ændret ventilation i nogle bygninger.
Om samkørselskampagnen
Kampagnen ’Alle har brug for en sidemakker’ samler 30 arbejdspladser i hele hovedstadsregionen, samt et par kommuner i det øvrige Danmark. Alene i Gladsaxe når kampagnen ud til knap 4.500 medarbejdere – og samlet set når kampagnen ud til mindst 25.000 medarbejdere i hovedstadsregionen.
Samkørselskampagnen er en del af et større projekt om transport: Mobilitet på Tværs, som er finansieret af Interreg ØKS og Region Hovedstaden. Herudover er projektet knyttet til virksomhedsnetværket Moving People og KKR Hovedstadens klima projekt Grønne Pendlervaner.
Kampagnens materialer er frit tilgængelige for arbejdspladser, der ønsker at arbejde med samkørsel her – både i november og fremadrettet.