Ny pjece giver virksomheder indblik i skatteregler ved cykelfremme

Ny pjece giver virksomheder indblik i skatteregler ved cykelfremme

Mange virksomheder vil gerne hjælpe medarbejderne til at hoppe på cyklen lidt oftere, men kringlede skatteregler kan ofte være en barriere for at gå i gang. Derfor har Moving People samlet information om beskatningsregler ved cykelinitiativer i en ny pjece.

Foto: Shutterstock

af | 16. marts - 2021 | Bæredygtig Mobilitet

Virksomheder ser store fordele ved at fremme cykling på arbejdspladsen. Det giver sundere medarbejdere, fællesskab på arbejdspladsen, og så er det godt for miljøet. Derfor er det attraktivt for mange arbejdspladser at indføre ordninger og personalegoder, som gør det lettere for den enkelte medarbejder at vælge cyklen fremfor bilen. Men det er ikke altid ligetil. I Moving People netværket, med mere end 100 virksomheder og kommuner, oplever mange, at skattereglerne er komplekse og en decideret hindring for at sætte gang i initiativer, som fremmer cykling på arbejdspladsen. Det giver en ny pjece nu give et overblik over.

”Vi får mange spørgsmål fra arbejdspladser, der handler om skattereglerne, hvis man tilbyder medarbejderne at låne cykler, lave cykelkampagner og lignende. Mange virksomheder vil gerne give tilbud og støtte medarbejderne. Men når de kommer i tvivl om, hvorvidt medarbejderne bliver beskattet af indsatsen, og hvordan indberetningen sker, så bliver det ofte for omstændigt og nemmere at lade være. Derfor har vi udarbejdet pjecen,” siger Charlotte Hauerslev, seniorprojektleder i Gate 21.

 

Pjecen giver støtte til dig, der ikke er “skatteekspert”

Pjecen giver indsigt i beskatningen for de cykelindsatser, som virksomhederne i Moving People netværket har arbejdet med. Den kan guide virksomheder om hvilke veje, de kan gå, når det gælder cykelfremme, og den er særlig tænkt som en hjælp for dem, der netop arbejder med cykelfremme på arbejdspladser, men som ikke er eksperter i forhold som løn, personalepolitik og lovgivning om beskatning af personalegoder.

Pjecen er udarbejdet med rådgivning fra Lundgrens Advokatpartnerselskab. Det vil dog stadig være en god hjælp for mange, der arbejder med cykelfremme at få faglig hjælp til at håndtere beskatningen fra personer på arbejdspladsen, som håndterer juridiske spørgsmål om løn og personalegoder. Selvom skattereglerne kan være en barriere for at arbejde med cykelfremme, så er det stadig muligt at finde løsninger, som ikke beskattes:

”I Moving People har vi udviklet samarbejder med forhandlere, som giver medarbejdere mulighed for at teste el-cykler, uden at det skal beskattes. Man kan også arbejde med rabatordninger, og der er også mange virksomheder, som hvert år deltager i cykelarrangementer og konkurrencer som for eksempel ’Vi Cykler til Arbejde’. Der findes altså løsninger, men man skal se sig lidt for, inden man går i gang, hvis man skal være på den sikre side,” siger Charlotte Hauerslev.

Vil I fremme grønne pendlervaner på arbejdspladsen, så find et tilbud i Moving People’s udbyderoversigt.

Hent pjecen Styr på skat, når I arbejder med cykelfremmeeller læs den her på siden.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Debatmøde om trafikstøj: Sammen er vi stærkere

Læs mere her

Lod bilen stå og fik nye transportvaner

Læs mere her

Studerende på DTU giver input til en selvkørende fremtid

Læs mere her

 

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Debatmøde om trafikstøj: Sammen er vi stærkere

Læs mere her

Lod bilen stå og fik nye transportvaner

Læs mere her

Studerende på DTU giver input til en selvkørende fremtid

Læs mere her