Ny indsats skal sætte skub i samkørsel

Ny indsats skal sætte skub i samkørsel

Region Hovedstaden støtter et nyt projekt om samkørsel i regi af mobilitetsnetværket Moving People i Gate 21. Alle interesserede kommuner og virksomheder kan være med.

af | 25. april - 2020 | Bæredygtig Mobilitet

I samkørselprojektet går Gate 21 og Region Hovedstaden sammen med interesserede sjællandske kommuner og virksomheder om at udvikle kampagnetiltag, der får pendlere til at køre mere sammen og dermed spare CO2 og mindske trængsel.

”Der findes allerede en række platforme og nye samkørselsapps, som pendlere kan bruge til at finde hinanden og køre sammen, men der er stadigvæk kun få, der faktisk benytter sig af samkørsel i hverdagen. Det er stadig oftest brugt i fritiden og på længere ture mellem landsdele. I projektet skal vi eksperimentere med tiltag, der kan få knækket koden til samkørsel i hverdagspendlingen, og her spiller virksomheder en særlig rolle,” siger Morten Heile Hass, Mobilitet og Uddannelse i Region Hovedstaden.

 

At køre sammen kan aflaste offentlig transport i en særlig tid

 

Samkørsel har aktuelt fået luft under vingerne, nu hvor myndighederne anbefaler, at vi aflaster den offentlige transport under coronakrisen blandt andet ved, at vi kører sammen – max tre og helst de samme personer. Derfor ser vi ind i en sommer og et efterår, hvor samkørsel kan få en stor opmærksomhed og blive en løsning i hverdagen for mange.

”For at sætte skub på samkørsel vil vi samle partnere til at videndele og koordinere samkørselstiltag på tværs af kommuner, virksomheder og en lang række aktører. Derfor bliver samkørsel nu et fælles fokus i Moving People-netværket,” siger Anna Thormann Boesen, programleder for Bæredygtig Mobilitet i Gate 21.

 

Vil I være med i samkørselsprojektet?

 

Interesserede kommuner og virksomheder kan tilmelde sig Moving Peoples netværk og få glæde af videndeling og samarbejdet mellem kommuner, Region Hovedstaden og virksomheder om samkørsel og andre transporttemaer, som eksempelvis cykling.

Intromøde om Moving People den 19. maj, klokken 15.00-16.00

Introduktion til Moving People og samkørsel. Mødet afholdes for interesserede kommuner og virksomheder. Intromødet foregår online på Microsoft Teams. Skriv en mail til Anna Thormann Boesen, hvis du ønsker at deltage i dette møde. anna.thormann@gate21.dk

 

Udviklingsworkshop: Hvordan knækker vi koden til samkørsel i pendlingen? Den 20. maj, klokken 9.00-12.30

Liselotte Lyngsø, Future Navigator og Anna Thormann Boesen, Gate 21 er værter for en udviklingsworkshop, hvor vi går konkret til værks og udvikler prototyper på kampagnetiltag, der løser de største udfordringer i samkørsel. Alle deltagere bidrager til at udvikle konkrete pilotprojekter og kampagnetiltag, der efterfølgende kan afprøves af jer selv eller blive en del af en fælles kampagnetest efter sommerferien. Workshoppen er for kommuner og virksomheder, der gerne vil arbejde med samkørsel. Find mere information om dette møde her.

Om samkørselsprojektet

Projektpartnere: Gate 21, Region Hovedstaden og Moving People netværket.

Finansiering: Støttet af Region Hovedstaden med 1,5 millioner kroner.

Projektperiode: 1. april 2020 – 30. september 2022.

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Studerende på DTU giver input til en selvkørende fremtid

Læs mere her

Nye, intelligente 'stærekasser' skal reducere støj

Læs mere her

Styrk indsatsen mod trafikstøj - nyt inspirationskatalog klar

Læs mere her

 

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Studerende på DTU giver input til en selvkørende fremtid

Læs mere her

Nye, intelligente 'stærekasser' skal reducere støj

Læs mere her

Styrk indsatsen mod trafikstøj - nyt inspirationskatalog klar

Læs mere her