Ny hjemmeside hjælper dig på vej med elbiler

Ny hjemmeside hjælper dig på vej med elbiler

Elbilviden.dk tilbyder én samlet indgang for danskere, der vil have viden om køb, ejerskab og brug af elbil. Siden hjælper dig på vej uanset, om du er privat person, indkøber elbiler til din virksomheds bilflåde eller arbejder med at fremme elbilisme i en kommune.

af | 11. november - 2020 | Gate 21

Nu kan elbil-interesserede få reel viden om at købe og eje en elbil på elbilviden.dk. Kommende og nuværende elbilejere kan få fakta om forskellige typer af elbiler, rækkevidde, registrerings- og ejerafgifter og bruge Danmarks første landsdækkende ladekort med GPS-navigation.

Copenhagen Electric i Region Hovedstaden og en kreds af offentlige og private partnere står bag den nye tjeneste, som henvender sig til private, virksomheder og offentlige kunder og er den første af sin slags i Danmark med neutral viden om elbiler og ladestandere. Gate 21 er støttemedlem og har hjulpet med at etablere hjemmesiden.

 

Så check elbilviden.dk ud – fremtiden er elektrisk!

 

700.000 grønne biler – en omstilling med turbo på

For få uger siden fremlagde regeringen et udkast til en politisk aftale om at øge målet for antallet af elbiler i 2030 til 700.000 grønne person- og varebiler. Elbilviden.dk skal gøre det nemmere og tryggere for private borgere og professionelle indkøbere at købe elbil.

”Fremtiden er elektrisk, og elbilismen kommer til at eksplodere. Mange danskere skal i de kommende år udskifte fossildrevne biler med elbil. Jeg er naturligvis stolt over, at Region Hovedstaden står samlet med alle regioner, relevante statslige myndigheder og elbil- og ladebranchen omkring denne satsning. Det vidner om, at vi har ramt noget vigtigt med hjemmesiden,” siger Jens Mandrup, formand for Trafikudvalget i Region Hovedstaden og fortsætter:

”Transportsektoren står for en tredjedel af Danmarks klimabelastning, og derfor skal elbiler være med til at sætte turbo på den grønne omstilling.”

 

Beslutninger hjælpes på vej for private borgere og professionelle indkøbere

Privatpersoner kan få stor nytte af siden, når de vil blive klogere på afgifter, priser og rækkevidde på elbilmodeller. De kan også få gode råd om, hvilke krav der gælder, når de vil installere en ladeenhed ved huset eller i ved etageejendommen.

Store og små virksomheder kan få et overblik over muligheder for tilskud, og hvilke krav der gælder for at have elbiler som firmabil.

Samtidig kan kommuner få idéer til en ladestrategi, viden om lovrammer, operatører på markedet samt køb og udbud af ladeinfrastruktur, som skal rulles ud i en hel kommune.

 

Danmarkskort over ladestandere – også til mobil og tablets

Elbilviden.dk indeholder et dynamisk kort over lademuligheder. Kortet er til enhver tid opdateret med ladestationer i Danmark.Det er første gang, alle ladestationer i Danmark vises i et og samme kort med mulighed for at søge på konkrete adresselokationer og benytte GPS navigation.

 

Søg på alle elbiler i Danmark for private, erhverv og kommuner

Elbilviden.dk har også en søgefunktion med alle elbiler på det danske marked, hvor du kan se priser og tekniske informationer.

Partnere bag elbilviden.dk

Copenhagen Electric i Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Nordjylland, Region Sjælland, Region Syddanmark, Clever, DTU, Spirii, E.ON, FDM – Forenede Danske Motorejere, Vejdirektoratet, Færdselsstyrelsen, Renault Danmark, Honda Motor Europe-Denmark, Maxus Danmark, Mazda Motor Danmark, Nissan Europe.

 

Rådgivende støttemedlemmer 

DEA – Dansk Elbilalliance, FDEL – Forenede Danske Elbilister, Gate 21, Rådet for Grøn Omstilling, Sperto, Tesla Danmark.

Flere nyheder om Gate 21:

Gate 21 er med i nyt, stort partnerskab om fremtidens energiudfordringer

Læs mere her

Støjfri oaser i egne haver skal gavne borgere, der plages af trafikstøj

Læs mere her

Gate 21 står bag ny national klynge for byggeri og anlæg

Læs mere her

 

Flere nyheder om Gate 21:

Gate 21 er med i nyt, stort partnerskab om fremtidens energiudfordringer

Læs mere her

Støjfri oaser i egne haver skal gavne borgere, der plages af trafikstøj

Læs mere her

Gate 21 står bag ny national klynge for byggeri og anlæg

Læs mere her