Moving People sætter særligt fokus på cykling i 2020

Moving People sætter særligt fokus på cykling i 2020

I 2020 bredes Moving People erfaringerne ud til endnu flere virksomheder. Derfor er Moving People gået sammen med Cyklistforbundet, Supercykelstierne og Region Hovedstaden i Cykelpartnerskab 2020 om at skabe endnu mere fokus på cykling.

Foto: Mikkel Østergaard

af | 17. december - 2019 | Bæredygtig Mobilitet

Erfaringerne fra Moving People viser, at virksomheder, der har arbejdet med grøn og bæredygtig transport, har opnået et fald i antallet af bilister, fået flere medarbejdere, der cykler til arbejde og CO2-besparelser på over otte procent. De resultater bygger Moving People nu videre på med et stærkt fokus på cyklen og cyklens samspil med andre transportformer i 2020.

”Målet med Cykelpartnerskab 2020 er at få flere til at bruge cyklen til og fra arbejde – mere end de gør i dag. Om det sker, som en del af turen op til en station eller hele vejen til arbejde er ikke afgørende. Det handler primært om, at cyklen kan være med til at få medarbejderne ud af trængslen, få motion ind i en travl hverdag og at vise, at cyklen kan være et oplagt alternativ for de cirka 40 procent af bilister, som gerne vil cykle mere,” siger Charlotte Hauerslev, seniorprojektleder i Gate 21 og fortsætter:

”Det gør en forskel, når arbejdspladser gør det nemt og attraktivt for medarbejdere at cykle til arbejde. Det kan ske ved at informere om cykling, deltage i cykelkampagner som ”Vi cykler til arbejde”, eller ved at stille pulje- eller delebiler til rådighed, så medarbejderne ikke er afhængige af at bruge egen bil i arbejdstiden. Det kunne vi blandt andet se hos virksomheden Agilent Technologies, hvor 35 procent flere af dem med mellem 0-20 kilometer til arbejde begyndte at cykle efter en cykelindsats på virksomheden.”

Se flere resultater fra Agilent Technologies i videoen nedenfor:

Forskellige transportmuligheder skaber mere bæredygtig transport

Det er ikke kun cykelfremme, der skaber mere bæredygtig transport for medarbejderne. Valg af transportmidler afhænger af mange faktorer. Erfaringerne i Moving People har vist, at når medarbejdere har adgang til flere forskellige transportmidler, så giver det en bedre mulighed for at vælge en aktiv transport som for eksempel cykling eller gang. Derfor giver det god mening også at arbejde med for eksempel delebiler, samkørsel og informationstavler om kollektiv transport, hvis virksomheden ønsker at fremme grønnere og sundere transport for medarbejderne.

”Når Moving People i 2020 har et særligt fokus på cykling, sker det naturligvis i et samspil med andre transportformer. Det ligger Moving Peoples DNA at se på pendlernes transport som en helhed, hvor transportformer understøtter hinanden og giver pendlerne et fleksibelt valg i hverdage,” fortæller Charlotte Hauerslev.

 

Nye transporttilbud og finansieringsmodeller er på vej

Samtidigt med at trængslen stiger især i hovedstadsområdet, vinder en lang række nye tilbud mere frem. I Moving People ser vi også i 2020 på, om disse tilbud kan anvendes til medarbejdere. Der er blandt andet tale om firmacykler som alternativ til firmabilen, hvor der er taget højde for beskatningsregler. Der er også nye Supercykelstiruter på vej, og Cyklistforbundet udvikler – som en del af Cykelpartnerskab 2020 – en teknisk platform, som gør det muligt at afholde Vi cykler til arbejde-konkurrencer for arbejdspladser uden for maj måned.

Muligheder for samkørsel vinder også mere frem. Der er udviklet nye app’s, og de første spæde samarbejder med kommuner og virksomheder er ved at tage form. Samkørsel fungerer bedst, når mange har lyst til at køre sammen. Med udsigt til, at vi i 2035 vil spilde 16 millioner timer i kø i Region Hovedstaden, så burde der være et godt potentiale for at transportere mere end én person per bil.

Se aktiviteterne i Cykelpartnerskab 2020 her.

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Nyt stort projekt: Mobilitet på Tværs – grøn mobilitet skal binde by og land bedre sammen på tværs af Greater Copenhagen

Læs mere her

Keld og Hilda prøver den selvkørende fremtid

Læs mere her

Første selvkørende Easymile-køretøj godkendt til testkørsel i Danmark

Læs mere her

 

Flere nyheder om Bæredygtig Mobilitet:

Nyt stort projekt: Mobilitet på Tværs – grøn mobilitet skal binde by og land bedre sammen på tværs af Greater Copenhagen

Læs mere her

Keld og Hilda prøver den selvkørende fremtid

Læs mere her

Første selvkørende Easymile-køretøj godkendt til testkørsel i Danmark

Læs mere her