Cykling til arbejde er en del af den grønne omstilling hos Gubra

Cykling til arbejde er en del af den grønne omstilling hos Gubra

Foto: Gubra

af | 22. september - 2020 | Ikke-kategoriseret

Trods Covid-19 har 35.000 danskere i denne måned valgt at sætte sig op på cyklen i Cyklistforbundets VI CYKLER TIL ARBEJDE-kampagne. De færreste ved, at det er den hørsholmske biotekvirksomhed Gubra, der er hovedsponsor for kampagnen i år. Selvom Gubra med sine 155 medarbejdere er langt mindre end mange andre medicinal- og biotekvirksomheder, så skorter det ikke på ambitionerne, når det handler om klimabevidstheden.

Virksomheden Gubra har en ambition om at være CO2 negative. Det vil sige, at virksomheden ikke bare ønsker at udlede mindre, men faktisk at trække mere CO2 ud af luften, end de selv udleder. Det kræver, at alle sejl sættes til. Derfor giver det også god mening at sætte fokus på medarbejdernes transportvaner og at gøre det nemt at komme til arbejde på cykel – selvom mange af medarbejderne har et godt stykke vej til arbejde.

 

Tilbud om at lease cykler

Sammen med elcykeludbyderen Two Wheel Company har virksomheden etableret en cykel-leasing-ordning, der fungerer på samme måde, som vi kender fra ordningen med firmabiler. Gubra leaser cyklerne og stiller dem til rådighed for medarbejderne for en tre-årig periode inklusiv service, som også foregår på arbejdspladsen. Medarbejderne beskattes så af ordningen med et beløb, som afhænger af cyklens pris. Ordningen tilbydes til alle virksomhedens medarbejdere.

 

1.100 kilo CO2 per måned

Men hvor meget batter det at cykle til arbejde i forhold til den grønne omstilling? I dag har 11 medarbejdere taget imod den nye cykelordning hos Gubra. Tilsammen cykler de 2.200 kilometer hver uge. Ifølge Pendlertjek udleder de 11 medarbejdere cirka 1.100 kilo CO2 mindre per måned, end hvis de kører i en nyere bil til arbejde.

 

CSR as usual is not an option

Mængden af den sparede CO2 med den nye cykelleasingordning er dog ikke afgørende for Gubra. Her handler det mere om at gå forrest og vise samfundsansvar gennem handling. Stifterne af virksomheden Jacob Jelsing og Niels Vrang har begge et stort bankende hjerte for mangfoldig natur, og de er bekymrede for udviklingen i vores klima og biodiversitet. Derfor donerer Gubra også hvert år 10 procent af overskuddet før skat til grønne aktiviteter.

”Som vi plejer at sige på engelsk: CSR as usual is not an option,” siger Jacob Jelsing og fortsætter:

”Hos Gubra mener vi, at flere virksomheder bør tage et større ansvar for den grønne omstilling. Med VI CYKLER TIL ARBEJDE kan det godt være, at den enkelte cyklist ikke i sig selv redder klimaet. Men alle, der gør noget, er med til at gøre en forskel. Det kan godt være, at grøn omstilling er svært, og at det koster tid og penge. Men sådan må det være. Vi siger, at det skal koste noget, ellers bliver det aldrig bedre.”

 

Medarbejderne er begejstrede for cyklerne

Der er udbredt tilfredshed med ordningen blandt medarbejderne. Flere sætter pris på muligheden for at lease cyklen frem for at købe den. Elcykler kan godt være en stor udskrivning på budgettet, og for mange kræver det derfor en ekstra overvejelse. Derudover fremhæver medarbejderne, at initiativet giver en form for sammenhold, fordi man er flere om at cykle. Endelig giver cyklen en stor frihed. Man ved altid hvor lang tid, det tager at komme frem, for man slipper for myldretidstrafikken, og så kommer man ud i naturen og får frisk luft fra morgenstunden.

Læs også artiklen: Året Cykelinitiativ-pris går til en Moving People-virksomhed

Foto: Gubra

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

* Påkrævet felt
Du kan her anmode om at modtage Gate 21s nyhedsbreve og e-mails med relevante informationer om aktiviteter i regi af Gate21, tilbud om arrangementer mm. Vi behandler i den forbindelse personoplysninger (navn, organisation og e-mail). Formålet med behandlingen er at kunne sende e-mails og indsamle statistik. Vores behandling af personoplysninger fremgår af Privatlivspolitikken.

Ønsker du ikke længere at modtage mails fra Gate 21 kan du klikke på afmeld-linket i bunden af et hvert nyhedsbrev, du måtte modtage fra os.

Flere nyheder om :

 

Flere nyheder om :